e-gården

Gårdsbutik och sommarkafé med eget gårdsslakteriVi har ett väldigt unikt koncept som vi gärna erbjuder dig.
Här på e-gården äger vi hela processen med allt från djuruppfödning till slakt, styckning, förädling och paketering.
Allt nogrannt kontrollerat av Livsmedelsverket.

Vi har även noga utvalda partners i de fall vi inte kan fylla behovet med egna produkter. T.e.x har vi kvalitetsgårdar i Ockelbo som levererar djur till oss. Vi gillar att jobba lokalt.


I vår gårdsbutik har vi försäljning av kött, charkvaror, lammskinn och gårdsägg. Allt kött styckas direkt i det egna gårdsslakteriet. Vi har även ett eget charkuteri och rökeri där vi förädlar korv och rökta produkter.

I butiken finns även ett utbud av lokalproducerat från aktörer i närområdet så som honung, mjöl m.m.

Du kan även beställa köttlådor med rabatterat pris direkt här på hemsidan. Se menyvalet "e-handel" ovan. 


Lammkött
Är ett ljusare kött som är naturligt mycket mört. Lammköttet har en ädel smak och det räcker ofta att krydda endast med salt och peppar. Vill man smaksätta ytterligare så passar vitlök, rosmarin och andra örter väldigt bra.
Allt vårt lammkött kommer från den egna gården eller andra lammproducenter i närområdet.


Hitta hit? Karta finns här


Eldrimner Certifierat Mathantverk© innebär att vi använder i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala här på gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.Denna gårdsbutik, med tillhörande rökeriavdelning byggdes under 2019 med stöd av Leader Gästrikebygden och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.


 


Samtal